fredag 15. mars 2013

Vår historie og graviditeten så langt.

I går var "sjefen" i knallform igjen og lekte,herja og hu var så herlig og slitsom som bare en 2 åring kan være <3 Så hu er nok rimelig klar for bhg igjen i dag ja ;) Og fru Sju er rimelig klar for en slappe av dag på sofaen ;) De 2 siste dagene har min veldig snille og koselige svigermor vært her på ettermiddagene å hjulpet meg litt med "sjefen",for herr Sju har måttet bort noen kvelder etter jobben.Da er det ålreit å ha familie som kan komme å hjelpe til.

I overigår hadde jeg også veldig koselig besøk av "de fantastiske fire" det er så ålreit å ha så gode venner som man kan le,gråte og fortelle ALT til :) Veldig gla i dere snupper,også hadde de jo med seg mat,dessert og drikke,så da scora de noen ekstra poeng ;) Kan virkelig anbefale å være gravid med firlinger altså,da slipper man å lage mat når man får besøk,og folk rydder å ordner opp rundt deg ;)


Nå kjenner jeg at jeg er ekstremt sliten etter mye farting og lite avslapping på dagen(siden "sjefen" har vært så mye hjemme de siste dagene).Så egentlig har jeg bare lyst til å legge meg på sofaen å gjøre ingenting!!!Men jeg har lova å fortelle om historien vår og graviditeten så langt,så her kommer en "kort" versjon.

Herr og fru Sju møttes på ganske tradisjonelt vis,nemlig på en hjemmefest. Jeg og ei venninne hadde stæsja oss opp og skulle dra på en fest,men denne blei avlyst i siste lita(husker ikke hvorfor).Så hadde min venninne blitt bedt med på fest av ei i klassen sin,og siden vi allerede var stæsja og klare så tenkte vi tjaaa hvorfor ikke dra dit i stedet.. Vi fikk brå ordnet kjøre å når vi kom på festen,var det ikke så mange folk der,og herr Sju satt i sofan og styra med musikken husker jeg.Trur ikke vi begynte å prate sammen før ganske seint på kvelden..Så dro vi på byen og dansa litt,før vi gikk tilbake til der festen var,det var vel først på vei hjem at vi faktisk kyssa første gang;) Så sov vi over der på noen madrasser i stua og dagen etter kjørte han meg hjem.Vi veksla tlf nr,men snakka ikke sammen på ganske lenge,før jeg kjeda meg på en skoletur i Oslo og sendte en sms til han.Da dro venninna mi og jeg på noen flere fester hos de og etter ca 1/2 år blei vi vel kjærster.(Da var fru Sju 18 år og russ og herr Sju 23 år).

2år seinere flytta vi sammen i en liten leilighet som vi leide i ca 6 mnd,før vi kjøpte en leilighet i samme nabolag.I denne leiligheten bodde vi i 2 år og vi pusset den opp helt fra bunnen av og fikk en del penger for når vi solgte og kjøpte huset vi nå bor i ganske billig ;)
Fru Sju har hatt alltid vært veldig gla i barn og jeg hadde nok lyst på barn selv siden jeg var 18,mens herr Sju var litt mer tilbakeholden å ville vente litt.Så vi hadde vel vært sammen i omtrent 5 år før vi begynte å prøve litt på å få barn.Tiden gikk og vi blei ikke gravide,så vi dro til legen for å finne ut av det og der fikk vi vite at fru Sju har PCOS. Så vi prøvde først noen runder med pergotime kur før fru Sju fikk operert vekk noen cyster på eggestokkene. Så prøvde vi litt videre,jeg kan bare si at man blir dritlei av prøving,negative tester osv.Også fant vi ut at vi skulle dra til Thailand å gifte oss(herr Sju fridde 14.02.09) så da fant vi ut at vi driter i alt som heter prøving å bare drar ned å glemmer alt den mnd vi er der nede.

Vi giftet oss på en veldig fin strand i Thailand som heter Railey bay,den 16 mars 2010 :)
Vi hadde med oss masse familie og min beste venninne.Vi var 16 stk til sammen den dagen vi gifta oss,og det var en veldig fin,avslappende og koselig dag. Et par dager etter vi hadde giftet oss,så skulle vi videre å vi skulle dra med båt,det er første gang noen gang jeg har blitt sjøsjuk,og det var ikke så mye bølger den dagen!Noen dager seinere kjørte vi bil et stykke og jeg blei også bilsjuk for første gang i mitt liv.Hver gang vi kjørte litt lange strekker og båt etter dette,merka jeg det veldig i kroppen,og blei ganske dårlig.Også var jeg mer sliten å trøtt på kveldene.Vi satt og prata litt om dette en av de siste dagen våre nede i Thailand og herr Sju sa at du er sikkert gravid!!Jeg tenkte at "nei,det er jeg sikkert ikke".Så jeg gadd ikke ta noen graviditetstest der nede,tenkte å vente til vi kom hjem.Vi kom hjem i slutten av påsken og da var jo apoteka stengt!!Så det gikk enda noen dager før jeg fikk sjekka ut dette her...Og i tillegg jobbet jeg helt til halv 5 den første dagen apoteka var åpne etter påsken,så jeg måtte bare hive meg i bilen rett fra jobb,sånn at jeg rakk apoteket før kl 17.Og når jeg kom hjem å tok testen så var jeg jo gravid med lille "sjefen" ;) så koselig..Vi fikk ekstra UL i uke 5,uke 12 og ordinær i uke 18 + at vi tok 3D UL i uke 27(?).


Det var et problemfritt svangerskap og jeg merket ikke så mye til noen svangerskapsplager.Fødte verdens skjønneste lille jente 2.12.2010 <3 Vi var super lykkelige og hadde det veldig bra i rollen som foreldre og kosa oss masse med "sjefen".Når hu var ca 1,5 år fant vi ut at vi skulle prøve på nr 2.Så jeg slutta på p-piller.

Etter 5-6 mnd uten at det hadde skjedd noe,så tenkte jeg at jeg har jo en sånn pergotime kur liggende igjen fra forrige gang,så jeg kan jo bare prøve det før vi tar kontakt med legen igjen!!! For det er jo sikkert bare det vi får om vi går til legen uansett. Så da tok jeg jo den og det funket tydligvis;) Jeg hadde vært slapp,sliten,kvalm og hatt veldig mye graviditetssymptomer fra (antagelig) dagen jeg blei gravid og hadde tatt en test,men den var negativ.Så jeg var sikker på at jeg var skikkelig syk,for man har ikke så mye vondt osv uten at det er en grunn for det!! Ringte legen fra jobben noen ganger,for å få time for å finne ut hva som var galt med meg,men rakk aldri igjennom på tlf før jeg måtte legge på fordi det skjedde en situasjon på jobb jeg måtte ta tak i...Så var det 1 desember,jeg var så dårlig,maten gikk rett igjennom å jeg klarte igrunn ikke spise noenting.Så på 2 årsdagen til "sjefen" tok jeg en graviditetstest til og den var positiv!!!AAAAHHHHHAAAA!!! Da gikk det igrunn opp noen lys for meg,ikke rart jeg hadde vært så dårlig;) Jeg ringte legen dagen etter og blei sykemldt 100% pga kvalme.Jeg forklarte å at jeg hadde mye vondter og lurte på om det var mulig med UL,han ringte føden og de sa nei det er ikke noe vits i det.

Så var jeg sykemldt 100% i ca 2-3 mnd,gikk ned 6 kilo,var ekstremt dårlig og spydde mange ganger om dagen i denne tida.Vi var på hytta til mamma'n og stefaren min i jula,og jeg var så dårlig,lå rett ut på sofaen og fikk til tider nesten ikke i meg verken mat eller drikke."sjefen",mimmi,beste,herr Sju og et par onkler kosa seg masse og aka,herja i snøen og hadde en veldig fin tur :) noe som gledet mammahjertet mitt(selv om jeg stort sett lå inne).Etter å ha vært sykemldt 100% så begynte formen å bli litt bedre rundt svangerskapsuke 15,så da begynte jeg å jobbe 50%,men jeg blei fortsatt veldig fort sliten.Når jeg jobba en dag,lå jeg nesten rett ut på sofaen dagen etter for å komme meg til jeg skulle på jobb igjen.Fredag 1 mars skulle jeg ha tilretteleggingssamtale med virksomhetsleder og jordmor på jobben,så jeg vurderte da å prøve å jobbe litt mer(60-80%). Men før denne samtalen så skulle jeg jo på ordinær UL på sykehuset,og der fant de jo først 3 babiser og allerede da sa de jo at jeg skulle nok ikke jobbe noe mer dette svangerskapet,så jeg blei sykemldt 100% resten av graviditeten.Og når de fant den siste lille babyen var det ihvertfall ikke snakk om å jobbe noe mer!


På Rikshospitalet mandag 4 mars tok de UL og de trur bebisene er 4eggede,at de da ligger i hver sin fosterhinne(?).Det er visst det beste,for da kan de ikke surre seg inn i hverandres navelstrenger ;) De trur også det er 2 gutter og 2 jenter som bor inni magen min <3

Jeg føler meg igrunn i veldig god form,blir jo fort sliten og kjenner det ofte i ryggen,hofter,bein osv om kvelden.Er nok også en del mer trøtt en jeg pleide,men i forhold til hvor dårlig jeg var de første 14-15 ukene så føler jeg meg i toppform ;)


Nå skal jeg lage meg en god kopp kaffe mokka,legge meg på sofaen og lese boka mi,og kanskje sove en liten dupp ;)


P.S alle bildene i denne teksten er hentet fra google.

6 kommentarer:

 1. Lykke til videre! Gleder meg til å følge deg fremover :)

  SvarSlett
 2. Så fantastisk altså !! Herlig historie !:):)

  SvarSlett
 3. Sitter og smiler :) Herlig historie!

  SvarSlett
 4. Så moro å lese, og flott historie :) Jeg sitter her å små-gråter på deres veiene! Blir spennende å følge deg/dere videre :)

  SvarSlett
 5. Så morro å lese! Stå på og lykke til :) Gleder meg til å følge deg videre.

  SvarSlett
 6. Fin blogg! her skal vi følge med:-)
  Tante Kjersti

  SvarSlett